دومین نمایشگاه بینالمللی فناوری و نوآوری و چهارمین نمایشگاه بینالمللی فناوری پیشرفته، INOTEX 2015، از نوزدهم تا بیست و دوم خردادماه 94 در ساختمان خلیج فارس واقع در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد. در این نمایشگاه، شرکتهایی از ایران و 15 کشور از جمله روسیه، رومانی، انگلستان، ایتالیا، یونان، قزاقستان، بلژیک، فرانسه، آلمان، ژاپن، چین و پاکستان جدیدترین فناوریهای خود را عرضه کردند.
تبادل دانش و فناوری، هدف اصلی چهارمین نمایشگاه INOTEX 2015
از مجموع 110 شرکت حاضر در این نمایشگاه، تعداد71 غرفه متعلق به شرکتهای فناوری داخلی بودند و به گفته برگزارکنندگان این نمایشگاه اولویت اصلی در نمایشگاه بینالمللی فناوری و نوآوری بر همکاریهای تکنولوژیکی و تبادل دانش و فناوری قرار داشته و بحث تجارت موضوع دوم و با اولویت کمتر بوده است. شرکتهای حاضر در این دوره از نمایشگاه فناوری و نوآوری در 6 حوزه فناوریهای انرژی نفت و گاز، آی تی و آی سی تی، الکترونیک، بیوتکنولوژی، هوا و فضا و زیرساختهای فناوری سایر صنایع فعالیت داشتند.
چهارمین INOTEX، فرصتی برای تبادل تجربه و توسعه صادرات
دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، در مراسم افتتاحیه INOTEX 2015 در جمع مسئولان پارک علم و فناوری، مدیر دفتر منطقهای یونسکو در تهران، رئیس سازمان اکو و شرکتهای داخلی و خارجی حاضر در نمایشگاه مقوله فناوری را از اولویتهای دولت خواند و گفت: امکانات خوبی برای شرکتها در نظر گرفته شده اما اجرایی کردن آنها نیاز به فرهنگسازی و هماهنگ شدن بیشتر بخشهای دولتی و خصوصی با یکدیگر دارد. وی ادامه داد: فرهنگ اقتصاد نفتی و فروش اموالی که زحمتی برای آن نکشیدهایم و افتخار دانستن این سرمایههای غیرانسانی همان تفکری است که جلوی پیشرفت ما را میگیرد. پایههای اقتصاد دانشبنیان بازگشت به خود و به ظرفیتهای سنتی و نیروی انسانی توانمند، خوشفکر و جوان است. ستاری این نمایشگاه را فرصت خوبی برای تبادل تجربیات و توسعه صادرات دانست و گفت: کار ما در دولت ایجاد چنین فرصتها و تسهیلگریهایی است و خود بخش خصوصی باید از این شرایط بهرهبرداری کند. این نمایشگاه یک پایلوت است برای ارائه گسترده تسهیلاتی که میخواهیم به شرکتها ارائه بدهیم همانند آنچه که در نمایشگاه iBridge اتفاق میافتد. وی تأکید کرد: ما در اقتصاد دانشبنیان بیش از سرمایهگذاری خارجی به ایده، دانش و فرهنگ نیازداریم. مهم مغز و فکری است که پژوهش را انجام میدهد و آن را به تجارت تبدیل میکند و امیدواریم که این نمایشگاه به اهداف خود دست یابد. از برنامههای ویژه این نمایشگاه، یک نشست بینالمللی تخصصی با عنوان شبکهسازی و نوآوری بود که طی آن 20 استاد ایرانی، سه استاد از کره جنوبی و یک استاد از کشور فرانسه در 6 پنل تخصصی به بحث و تبادل نظر پرداختند.
بومیسازی محصولات، گامی بهسوی ارتقای امنیت
در این نمایشگاه شرکتهایی از سراسر کشور محصولات و راهکارهای نوآورانه خود را بهمعرض نمایش گذاشتند. یکی از این شرکتها از شهرستان مشهد به ارائه نرمافزار Telnet Center پرداخته بود که این سیستم قابلیت ذخیره تنظیمات انجامشده توسط هر کاربر و تعریف سطوح متفاوت دسترسی کاربران به نرمافزار telnet center را داراست و قابل اجرا برروی تمامی پلتفرمها و مرورگرها نیز هست و مشتریان عمده آن را واحدهای پشتیبانی و نگهداری تجهیزات مخابراتی شامل میشوند که از پروتکلهای ارتباطی telnet و SSH استفاده میکنند. همچنین سازمانها و ادارات دولتی دارای واحد پشتیبانی و نگهداری تجهیزات مخابراتی و شرکتهای ارائه دهنده ADSL و ISP نیز از مشتریان این محصول هستند.
اسکنر بومی تمام اتوماتیک اسناد، سیستمهای بیومتریک تشخیص هویت برای دستگاههای خودپرداز، گاوصندوق و صندوق امانات، سیستم عامل صدف با قابلیت گردآوری همه امکانات لازم برای پایش و مدیریت رایانههای یک سازمان بهصورت متمرکز در قالب یک پنل مدیریتی نظامیافته، راهکار جامع بهینهسازی سرورهای ذخیرهسازی داده با هدف بومیسازی و ارائه محصولات داخلی با سطح امنیت و اطمینان بالاتر و هزینه کمتر از جمله محصولاتی بودند که در دومین نمایشگاه بینالمللی فناوری و نوآوری و چهارمین نمایشگاه بینالمللی فناوری پیشرفته، INOTEX 2015، توسط شرکتهای داخلی در معرض دید علاقهمندان و فعالان حوزه فناوری قرار گرفتند..